
Benodigdheden:
Pitabroodjes
Verse spinazie
Tomaten
Mozarella
Pesto(lekker zelf maken)
Rode uien
Eventueel pijnboompitjes en een handje geraspte parmazaanze kaas
peper/zout
Bereiden:
Verwarm je oven voor op 200 graden
Snij voorzichtig de pitabroodjes open en gebruik dit als je pizzabodem.
Leg ze open op een bakplaat.
Snij de tomaten in mooie plakken en de uien in dunne ringen.
Maak je pesto door een flinke bos basilicum, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 1 knoflookteen, citroensap van halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout te mixen in een blender .
Beleg je pizzabodems met laagje spinazieblaadjes, de plakjes tomaat, plakjes mozarella, flink wat pesto, de uien ringen en top eventueel af met wat parmazaanse kaas en een beetje pijnboompitjes.
Doe de pizza’s ongeveer 8 minuutjes in de oven zodat de mozarella smelt.
Comments