Benodigdheden:

Pitabroodjes

Verse spinazie

Tomaten

Mozarella

Pesto(lekker zelf maken)

Rode uien

Eventueel pijnboompitjes  en een handje geraspte parmazaanze kaas

peper/zout

 

Bereiden:

Verwarm je oven voor op 200 graden

Snij voorzichtig de pitabroodjes open en gebruik  dit als je pizzabodem.

Leg ze open op een bakplaat.

Snij de tomaten in mooie plakken en de uien in dunne ringen.

Maak je pesto door een flinke bos basilicum, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 1 knoflookteen, citroensap van halve citroen, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout te mixen in een blender .

Beleg je pizzabodems met laagje spinazieblaadjes, de plakjes tomaat, plakjes mozarella, flink wat pesto, de uien ringen en top eventueel af met wat parmazaanse kaas en een beetje pijnboompitjes.

Doe de pizza’s ongeveer 8 minuutjes in de oven zodat de mozarella smelt.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments