benodigdheden:
4 flinke tomaten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
1 bakje verse basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel ahornsiroop of suiker
peper en zout
ongesneden Spelt/zuurdezembrood
eventueel pijnboompitjes
 
bereiden:
 
Snij het brood in lekkere dikke plakken,kwast ze in met wat olijfolie en gril ze om en om even op een grilplaat knapperig.
Snij de tomaat en de uien in hele kleine blokjes.
Snij de knoflook fijn en voeg dit bij je tomaten salsa.
snij de basilicumblaadjes en fijn en meng dit door je salsa
Voeg dan de olijfolie, azijn, ahornsiroop, peper en zout toe.
Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes lichtbruin.
Beleg je broodjes met een dikke laag salsa en wat pijnboompitjes vlak voor het uitserveren.
Serveer er een lekker kerstcocktail bij en het feest kan beginnen!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments