
Benodigdheden:
2 verpakkingen carpaccio
500 gr Lekkere kruimige aardappeltjes liefst hollandse
2 knoflookteentjes
1 eetlepel mosterd
2 takken verse rozemarijn
1 pot runderfond
Bosje verse tijm
Handje verse bieslook
2 eetlepels mayonaise
Paar druppels truffelolie of theelepel truffelpasta
Bakje parmazaanse geraspte kaas
Bereiden:
Was de aardappeltjes en snij ze met de schil in blokjes en kookze samen met de knoflooktenen, de tijm,rozemarijn in de runderfond gaar, voeg indien nodig wat water toe.
Laat afkoelen en snij ondertussen de bieslook fijn en verwarm de oven op 180 graden.
Voeg de mosterd en de bieslook door de afgekoelde , grof geprakte aardappels en maak op smaak met zout en peper.
Leg dakpansgewijs de helft van de carpaccio uit je verpakking en leg daarop een hoopje aardappelsalade, maak er een mooi bonbonnetje van door dicht te vouwen of op re rollen en leg daarna koud weg.
Maak je truffelmayonaise door de mayo en wat truffelolie samen te voegen, paar druppels is genoeg.
Leg op een ingevette ovenplaat 4 kleine hoopjes geraspte kaas, laat dit in de oven smelten, dit gaat heel snel, erbij blijven dus.
Zodra de kaas gesmolten is tot een mooie platte kaaskoek uit de oven halen en af laten koelen.
Vlak voor uitserveren leg je op ieder bord de bonbon met daarover wat vers gemalen zwarte peper.
Garneer met de truffelmayonaise, de kaaskletskop en eventueel met wat sier sla.
Comments