Benodigdheden:

2 verpakkingen carpaccio

500 gr Lekkere kruimige aardappeltjes liefst hollandse

2 knoflookteentjes

1 eetlepel mosterd

2 takken verse rozemarijn

1 pot runderfond

Bosje verse tijm

Handje verse bieslook

2 eetlepels mayonaise

Paar druppels truffelolie of theelepel truffelpasta

Bakje parmazaanse geraspte kaas

Bereiden:

Was de aardappeltjes en snij ze met de schil in blokjes en kookze samen met de knoflooktenen, de tijm,rozemarijn in de runderfond gaar, voeg indien nodig wat water toe.

Laat afkoelen en snij ondertussen de bieslook fijn en verwarm de oven op 180 graden.

Voeg de mosterd en de bieslook door de afgekoelde , grof geprakte aardappels en maak op smaak met zout en peper.

Leg dakpansgewijs de helft van de carpaccio uit je verpakking en leg daarop een hoopje aardappelsalade, maak er een mooi bonbonnetje van door dicht te vouwen of op re rollen en leg daarna koud weg.

Maak je truffelmayonaise door de mayo en wat truffelolie samen te voegen, paar druppels is genoeg.

Leg op een ingevette ovenplaat 4 kleine hoopjes geraspte kaas, laat dit in de oven smelten, dit gaat heel snel, erbij blijven dus.

Zodra de kaas gesmolten is tot een mooie platte kaaskoek uit de oven halen en af laten koelen.

Vlak voor uitserveren leg je op ieder bord de bonbon met daarover wat vers gemalen zwarte peper.

Garneer met de truffelmayonaise, de kaaskletskop en eventueel met wat sier sla.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments