
Benodigdheden:
2 grote hele braadkippen
200 gram basmatirijst
1 pot kersen op sap
2 kippenboullionblokjes
4 flinke tenen knoflook
2 uien
200 ons bacon in dunne reepjes
Half bosje Verse peterselie( liefst platte)
Peper/zout
1 pakje margarineboter
Bereiden:
Kook je rijst gaar in de kippenboullion. Laat je kersen uitlekken en snij ze in kleine stukjes.
Snipper de ui en de knoflook heel fijn en snij de bacon in kleine reepjes.
Bak in een hapjes pan in een flinke klont boter de bacon knapperig en fruit dan de knoflook en de ui erbij. Voeg dan de gare rijst erbij samen met de kersen en de fijn gehakte verse peterselie.
Zo krijg je een heerlijk goed gevuld rijst mengsel waar je de kip mee gaat vullen.
Sluit de kippen met een prikker en giet er flinke laag gesmolten boter over.
Plaats de kippen op een oven plaat of braadslee en braad ze gaar in de oven op ongeveer 220 graden.
Dit kan wel 1 ½ uur tot ruim 2 uur duren, omdat je 2 kippen hebt en omdat ze goed gevuld zijn en daardoor de heteluchtstroom binnen in de kip er niet is.
Kook eventueel extra rijst want die smaakt heerlijk en in de holte van de kippen zit niet heel veel rijst voor de veel eters.
Maak er een eventuele saus bij door boter te bruin te smelten een sjalotje fijn snipperen en aanfruiten, dan een pot kippenfond erbij en een 2 eetlepels kersen jam.
Maak op smaak met zout en peper. Serveer er verse beetgare sperzieboontjes bij .
Comments