Benodigdheden:

2 plakken cake

2 eetlepels amaretto

1 doosje aardbeien

1 eetlepel suiker

1 eetlepel balsamico

Paar blaadjes basilicum

1 pakje mascarpone

200 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

1 handje hazelnoten

Bereiden:

Was en ontkroon de aardbeien , snij ze in grove stukken en meng de suiker en de balsamico erdoor en zet koud weg om op smaak te laten komen. Meng ook de basilicumblaadjes door de aardbeien heen

Snij de plakken cake in kleine blokjes en besprenkel ze met de amaretto likeur

Klop de slagroom op met een mixer en roer de mascarone erdoorheen samen met een zakje vanillesuiker.

Verkruimel de hazelnoten iets met een deegroller en bak ze even om en om in een droge koekenpan.

Verdeel een bodempje cakeblokjes over de glaasjes en schep de aardbeien daaroverheen

Verdeel de room over de aardbeien en top af met de geroosterde hazelnootstukjes

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments