
Benodigdheden:
1 flinke bloemkool
1 ui
3 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
1 gele paprika
Flinke hand diepvriesdoperwten
Bakje champignons
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel kurkuma
Peper/zout
Bereiden:
Maak de bloemkool schoon en snij het in kleine roosjes. Vermaal de roosjes in een blender of keukenmachine tot het eruit ziet als rijstkorreltjes.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller zodat alle draden eraf zijn en snij het in hele kleine blokjes. Snij ook de paprika en de champignons in kleine blokjes.
Bak in een wok in de olijfolie de gesnipperde ui, knoflook en de champignons. Voeg de eetlepels kurkuma en kerriepoeder toe en de vers gemalen zwarte peper en zout.
Roerbak dan de paprika en de bleekselderijstukjes erdoor, samen met de bloemkool rijst tot een heerlijk beetgare roerbakschotel. Voeg als laatste de doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.
Comments