Benodigdheden:

750 gram sperziebonen

1 blikje tonijn in water

1 rode ui

cherrytomaatjes

2 lente/bosuitjes

4 hard gekookte eieren

Sap van 1 citroen

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

Peper/zout

Handje pijnboompitjes

Bereiden:

Haal de puntjes van de boontjes en kook ze beetgaar in water met een groente bouillon blokje. Zodra ze beetgaar zijn, direct uit de pan halen en in ijswater afblussen. Zo houden ze hun bite.

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan rondom goudbruin. Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen en de bosui in schuine ringetjes. Was en halveer de tomaatjes.

Maak je vinaigrette door de olie, de sap van de citroen en de peper en zout met elkaar te mengen samen met uit geknepen teentje knoflook. Snij je hard gekookte eieren in parten van 4.

Laat je tonijn uit blik goed uitlekken en maak met een vork los.

Meng de dressing door de boontjes en verdeel dit over de borden of schaal. Garneer met de tomaatjes, uienringetjes, bosuitjes, de inmiddels afgekoelde pijnboompitjes, de stukjes tonijn en je partjes ei. Garneer eventueel met een beetje mayonaise.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments