Benodigdheden:
750 gram sperziebonen
1 blikje tonijn in water
1 rode ui
cherrytomaatjes
2 lente/bosuitjes
4 hard gekookte eieren
Sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
Peper/zout
Handje pijnboompitjes
Bereiden:
Haal de puntjes van de boontjes en kook ze beetgaar in water met een groente bouillon blokje. Zodra ze beetgaar zijn, direct uit de pan halen en in ijswater afblussen. Zo houden ze hun bite.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan rondom goudbruin. Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen en de bosui in schuine ringetjes. Was en halveer de tomaatjes.
Maak je vinaigrette door de olie, de sap van de citroen en de peper en zout met elkaar te mengen samen met uit geknepen teentje knoflook. Snij je hard gekookte eieren in parten van 4.
Laat je tonijn uit blik goed uitlekken en maak met een vork los.
Meng de dressing door de boontjes en verdeel dit over de borden of schaal. Garneer met de tomaatjes, uienringetjes, bosuitjes, de inmiddels afgekoelde pijnboompitjes, de stukjes tonijn en je partjes ei. Garneer eventueel met een beetje mayonaise.
Comments