
Benodigdheden:
1 grote aubergine
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel ketoembar
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Mespuntje cayennepeper of Harissa
2 cm verse gemberwortel geraspt
2 theelepels kurkuma
Sap van 1 citroen
Peper/zout
Bereiden:
Grill de aubergines op de hoogste stand in de oven , draai ze regelmatig om .
Ze mogen gerust zwart worden. Afhankelijk van je gril is dat ongeveer een half uurtje.
Snij ze dan door het midden en schep het zachte vruchtvlees eruit.
Laat het vruchtvlees uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Bak in de olijfolie de venkelzaad, ketoembar, de gember, de knoflook en de Harissa.
Voeg de kurkuma, peper en zout toe, samen met het sap van de citroen.
Mix dit dan samen met kort in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
Rooster wat pitabroodjes knapperig in de oven en snij het in puntjes van zodat je heerlijk kan dippen in deze tapanade.
Comments