Benodigdheden:

1 grote aubergine

1 theelepel venkelzaad

1 theelepel ketoembar

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

Mespuntje cayennepeper of Harissa

2 cm verse gemberwortel geraspt

2 theelepels kurkuma

Sap van 1 citroen

Peper/zout

Bereiden:

Grill de aubergines op de hoogste stand in de oven , draai ze regelmatig om .

Ze mogen gerust zwart worden. Afhankelijk van je gril is dat ongeveer een half uurtje.

Snij ze dan door het midden en schep het zachte vruchtvlees eruit.

Laat het vruchtvlees uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Bak in de olijfolie de venkelzaad, ketoembar, de gember, de knoflook en de Harissa.

Voeg de kurkuma, peper en zout toe, samen met het sap van de citroen.

Mix dit dan samen met kort in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.

Rooster wat pitabroodjes knapperig in de oven en snij het in puntjes van zodat je heerlijk kan dippen in deze tapanade.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments