Benodigdheden:

3 zoete aardappelen
2 courgettes
2 yellow squash(gele courgettes)
3 tenen knoflook
5 eetlepels olijfolie
! gesnipperd sjalotje
peper/zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappelen en schaaf met een kaasschaaf er dunne plakken van.
Was de courgette en de yellow squash en snij ook hier mooie dunne plakken van met de kaasschaaf.
Wrijf de ronde ovenschaal in met olijfolie en plaats de plakjes om en om in kleur dakpansgewijs in de schaal.
Maak een papje van de olie met de uitgeperste knoflook, de gesnipperde sjalot, wat peper en zout.
Verdeel dit papje ruim over de groente en bak de schaal af in de oven ongeveer 30 minuten.
Prik met een vork of de aardappel gaar is.
Heerlijk met een stukje vis.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments