Benodigdheden:
4 a 5 courgettes
Gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout, olijfolie
500 gr kipgehakt
1 aubergine
2 uien
4 tenen knoflook
1 fles passata tomatensaus
2 glazen rode wijn
2 bollen mozzarella
1 bakje Parmezaanse kaas
Bereiden:
Was de courgettes en snij de uiteinden eraf. Snij in de lengte met een mandoline of een kaasschaaf er mooie dunne plakken van. Wrijf deze in met wat olijfolie.
Bak de plakken even om en om in een koekenpan of grillpan en laat ze uitlekken op een keuken papier, bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Deze plakken zijn je lasagne vellen.
Snij de resten van de courgette samen met de schoongewassen aubergine in hele kleine blokjes.
Snipper de uien en de knoflook.
Bak in een hapjespan de gehakt gaar en rul en bak hierbij dan de blokjes groente en de uien en knoflook. Maak op smaak met zout en peper en de gedroogde kruiden.
Blus de saus af met de rode wijn en de passata en laat t zachtjes sudderen zodat het een mooie dikke saus wordt.
Verwarm je oven op 180 graden.
Smeer een grote ovenschaal in met olijfolie en begin met een laagje saus, dan een laagje courgetteplakken. Doe dit laag voor laag zoals je een lasagne maakt en eindig met een laag dikke plakken mozzarella en daarop het hele bakje Parmezaanse kaas. Bak je lasagne gaar in de oven ongeveer 20 tot 30 minuten.
Comments