Benodigdheden:

4 a 5 courgettes

Gedroogde Italiaanse kruiden, peper, zout, olijfolie

500 gr kipgehakt

1 aubergine

2 uien

4 tenen knoflook

1 fles passata tomatensaus

2 glazen rode wijn

2 bollen mozzarella

1 bakje Parmezaanse kaas

Bereiden:

Was de courgettes en snij de uiteinden eraf. Snij in de lengte met een mandoline of een kaasschaaf er mooie dunne plakken van. Wrijf deze in met wat olijfolie.

Bak de plakken even om en om in een koekenpan of grillpan en laat ze uitlekken op een keuken papier, bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Deze plakken zijn je lasagne vellen.

Snij de resten van de courgette samen met de schoongewassen aubergine in hele kleine blokjes.

Snipper de uien en de knoflook.

Bak in een hapjespan de gehakt gaar en rul en bak hierbij dan de blokjes groente en de uien en knoflook. Maak op smaak met zout en peper en de gedroogde kruiden.

Blus de saus af met de rode wijn en de passata en laat t zachtjes sudderen zodat het een mooie dikke saus wordt.

Verwarm je oven op 180 graden.

Smeer een grote ovenschaal in met olijfolie en begin met een laagje saus, dan een laagje courgetteplakken. Doe dit laag voor laag zoals je een lasagne maakt en eindig met een laag dikke plakken mozzarella en daarop het hele bakje Parmezaanse kaas. Bak je lasagne gaar in de oven ongeveer 20 tot 30 minuten.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments