Benodigdheden:

250 ml plantaardige olie, klaarzetten in een makkelijke schenkbeker.

2 tenen knoflook, in stukjes gesneden

2 theelepels ahorn/maple siroop

2 theelepels mosterd

½ theel zout

½ theel peper

1 ei

Sap van halve citroen

2 theelepels sambal

Bereiden:

Gebruik een smalle hoge maatbeker en een staafmixer.

Doe in de maatbeker het ei, en de rest van de ingrediënten behalve de olie en de sambal.

Zet je maatbeker ergens klem want je hebt beide handen nodig.

Zet de staafmixer op de bodem en mix alles door elkaar, giet dan in een heel klein straaltje de olie erbij tijdens het mixen.

Je zal zien dat er een mayonaise ontstaat. Voeg, als alle olie erbij is, ook de sambal toe en mix dat er nog een keertje doorheen.

Je kunt i.p.v. sambal ook kerrie doorheen doen.

Heerlijk met een vers stokbroodje.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments