
Recept 173 Fresh FM
Stamppot wortel-zoete aardappel met stoofvlees
Benodigdheden:
2 kilo zoete aardappelen
3 winterpenen
500 gram diepvries doperwtjes
2 groente bouillonblokjes
1 pakje spekblokjes
2 sjalotjes
Bereiden:
Schil de aardappelen en snij in stukken en kook ze met water en een groente bouillonblokje.
Schil de wortels en snij ze in mooie kleine blokjes.
Kook ze in ruim water met een bouillonblokje en doe er vlak ze gaar zijn de doperwtjes erbij, die hoeven namelijk maar heel eventjes.
Bak in een koekenpan de spekjes lekker knapperig en voeg daar de fijngesneden sjalotjes bij.
Zodra de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze met een stamper tot puree.
Giet de wortel en de erwten af en roer dit samen door de puree met de spekjes en sjalotjes. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer dit met stoofvlees (zie volgende recept)
Comments