Benodigdheden:
3 stevige zure appels
2 eetlepels bruine suiker
Beetje kaneel
2 eetlepel klein gehakte pecannoten
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honing
6 plakken filobladerdeeg
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden
Schil en snij de appels in kleine blokjes en voeg dit samen in een kom met de rozijnen, de bruine suiker , wat kaneel en de stukjes pecannoten.
Meng de zachte boter samen met de honing in een kopje
Plaats 2 plakjes filodeeg overlappend naast elkaar en kwast ze lichtjes in met het botermengsel
Herhaal dit nog een keer met de volgende 2 er boven op en plaats dan de laatste 2 erop.
Verdeel je appelmengsel in het midden, vouw de zijkanten samen en rol m dan op als een dikke worst.
Besmeer m met de rest van het botermengel en bak m in de oven 25 minuten.
Zet dan de oven op 200 graden om er een knapperig korstje op te krijgen. Ongeveer 10 minuten.
Serveer warm met vanille ijs.
Comments