
Benodigdheden:
Varkenshaas in dikke plakken gesneden
1 doosje kastanje champignons
1 sjalotje
1 glas witte wijn
100 ml kookroom
Peper/zout
Truffelolie
Kippen bouillonblokje
Stampotje zoete aardappel met broccoli
Bereiden:
Smeer de medaillons in met olijfolie en peper en zout en haal ze een kwartier voordat je gaat bakken uit de koelkast.
Snij de champignons in dunnen plakken en snipper de sjalot
Bak in een beetje olijfolie de sjalot glazig en voeg de champignons toe en bak ze bruin.
Blus af met de witte wijn, laat de alcohol verdampen en voeg de room toe.
Zet de saus zachtjes en laat het pruttelen zodat het indikt. Voeg als laatste wat druppels truffelolie toe. Maak op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen voor de stamppot de broccoliroosjes beetgaar en de zoete aardappelstukjes gaar.
Stamp de aardappels fijn en roer de broccoli erdoor samen met wat uitgebakken spekjes.
Bak in een droge grillpan de varkenshaas rosé en serveer direct met de saus en de stamppot.
Comments