Benodigdheden:

4 kippenbouten

1 bosje Italiaanse verse kruiden

2 flinke uien

6 eetlepels olijfolie

3 tenen knoflook

1 kilo kleine aardappeltjes

1 courgette

Grof zeezout

Bereiden:

Verwarm de oven op 200 graden.

Pureer met een keukenmachine of staafmixer de knoflook, de helft van de olie en de helft van de verse kruiden.

Maak dan voorzichtig het velletje los van de kip en wrijf onder de vel de kruiden op de kippenbouten en vouw het velletje weer terug

Snij de ui in parten , de aardappeltjes door de helft en de courgette in stukken.

Verdeel dit met de kippenbouten op een oven bakplaat.

Verdeel de rest van de olie en de verse kruiden over de kip en de groenten en bak alles in de oven ongeveer 45 tot 50 minuten gaar.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments