Benodigdheden:
3 flinke courgettes
3 tenen knoflook
2 grote uien
Paar takken tijm
1 laurierblaadje
Olijfolie/peper/zout
1 bosje lente-uitjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Pak een ruime ovenschaal en snij de courgettes in grove stukken.
Doe dit ook met de uien en de knoflook
Verdeel dit over de ovenschaal en leg daar de takken tijm en het laurierblaadjes op.
Strooi er zout en vers gemalen peper overheen en besprenkel alles met olijfolie.
Plaats de schaal in de oven en laat dit 45 minuten roosteren.
Verwijder de takjes tijm en het laurierblaadje.
Mix de groenten met een staafmixer en serveer met vers gesneden ringetjes lente-ui.
Strooi wat verse peper en wat druppeltjes olijfolie over de soep.
Eetsmakelijk.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments