Benodigdheden:
Grote rode paprika’s
2 kopjes volkoren rijst
3 teentjes knoflook
1 grote ui
2 portobello ’s of 1 doosje kastanjechampignons
1 bosje lente-uitjes
Stukje geitenkaas
handje pijnboompitjes
Truffelolie (optioneel)

Bereiden:
Was de paprika’s snij voorzichtig het dakje eraf en haal de zaadlijsten eruit, wrijf ze dan in met olijfolie
Kook de rijst zoals aangegeven. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Snipper de knoflook, de ui en de paddenstoelen fijn en fruit dit aan in een koekenpan. Snij de lente-ui in kleine ringetjes.
Voeg dan de gaar gekookte rijst toe en maak op smaak met zout en peper en voeg wat druppeltjes van de geconcentreerde truffelolie toe. Roer de lente-uienringetjes door de rijst
Vul de paprika’s en top ze af met wat verkruimeld geitenkaas en pijnboompitjes.
Verwarm de paprika’s in de oven ongeveer 30 minuten.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments