Benodigdheden:
2 liter volle yoghurt
Sap en rasp van 1 sinaasappel
1 glas rode wijn
250 gr gedroogde pruimen zonder pit
2 zakjes vanille suiker
Bereiden:
Zet een vergiet in een kom . Maak een schone theedoek nat en leg hem in het vergiet en schenk de yoghurt erin.
Laat dit minstens 4 uur uitlekken. Vocht gooi je weg.
Breng in een steelpannetje de sap en rasp van de sinaasappel, de wijn en de vanillesuiker aan de kook. Voeg dan de pruimen toe en laat het heel zachtjes koken zodat het vocht verdampt en er een dikke stroperige saus met pruimen ontstaat.
Laat dit goed afkoelen en schep dit over de hangop vlak voor het uitserveren.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments