Benodigdheden:
Volkoren noedels
60ml ketjap manis
60 ml sambal badjak
5 theelepels vissaus
1 grote ui in ringen
250 gr sugarsnaps
250 gr sperziebonen in stukjes
2 tenen knoflook
250 gr kleine garnaaltjes
Gebrande uitjes
Bereiden:
Kook je noedels zoals omschreven staat op de verpakking
Meng de ketjap met bijna alle sambal en 4 theelepeltjes vissaus.
Klop de eieren met de rest van de sambal en 1 theelepel vissaus los in een kom.
Bak 2 of 3 hele dunne omeletjes van het ei mengsel, in een koekenpan, laat ze op een bord glijden , rol ze op en snij er dunne ringetjes van.
Verhit de olie in een wok en bak de uienringen . Roerbak 1 minuut. Voeg dan de sugarsnaps en de stukken sperzieboontjes toe, roerbak dit enkele minuten door.
Schep dan de garnaaltjes erdoor samen met het ketjapmengsel.
Voeg dan de gare noedels toe en serveer met de omelet ringetjes en gebrande uitjes.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments