Benodigdheden:
5/6 boneless kippendijen
200 gram gewelde pruimen zonder pit
2 kaneelstokjes
3 uien in halve ringen
3 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bloem
Olijfolie
Flinke hand gebakken pijnboompitjes
200 ml sherry medium dry
1 eetlepel balsamico azijn
250 ml kippenbouillon
Bereiden:
Bestrooi de kippenstukken met peper en zout en bak ze in een grote stoofpan rondom bruin in de olie.
Verwijder de kip en braadt in het bakvet de uienringen en de knoflook.
Bak ondertussen de pijnboompitjes even rondom bruin in een droge koekenpan.
Voeg de pitjes en de pruimen bij de uien en roer de bloem erdoor, bak even 1 minuut mee.
Blus dan af met de sherry, de bouillon en de balsamico. Voeg de kaneelstokjes toe en de laurierblaadjes en laat dit heel zachtjes 1 uur stoven. Als de saus te dik is voeg dan wat water toe.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments