
Benodigdheden:
5/6 boneless kippendijen
200 gram gewelde pruimen zonder pit
2 kaneelstokjes
3 uien in halve ringen
3 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bloem
Olijfolie
Flinke hand gebakken pijnboompitjes
200 ml sherry medium dry
1 eetlepel balsamico azijn
250 ml kippenbouillon
Bereiden:
Bestrooi de kippenstukken met peper en zout en bak ze in een grote stoofpan rondom bruin in de olie.
Verwijder de kip en braadt in het bakvet de uienringen en de knoflook.
Bak ondertussen de pijnboompitjes even rondom bruin in een droge koekenpan.
Voeg de pitjes en de pruimen bij de uien en roer de bloem erdoor, bak even 1 minuut mee.
Blus dan af met de sherry, de bouillon en de balsamico. Voeg de kaneelstokjes toe en de laurierblaadjes en laat dit heel zachtjes 1 uur stoven. Als de saus te dik is voeg dan wat water toe.
Comments