Benodigdheden:
1 grote bloemkool
2 eieren
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
Paar eetlepels tomatensaus
Champignons
Rode uien
Geraspte kaas
100 gr feta
Verse oregano
Peper/zout
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden hete lucht.
Was de bloemkool en snij het in kleine roosjes, pureer het fijn in een blender en zorg dat al het vocht eruit is door de bloemkoolpuree in een schone theedoek goed uit te knijpen.
Meng de eieren door de bloemkoolpuree samen met de gedroogde kruiden.
Kneed dit tot een deegbal en spreid dit uit als een pizzabodem over een ovenplaat.
Bak de bodem in de oven mooi lichtbruin in ong 20 minuten.
Haal de bodem uit de oven en bekleedt dit met wat tomatensaus en de plakjes champignons en de uienringen .Maak op smaak met peper en zout. strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet de pizza terug in de oven en bak hem nog 15 minuten gaar.
Betrooi voor het serveren met wat blaadjes verse oregano en wat verkruimelde Feta kaas.
Comments