Recept 14 Garnalenkroketjes

Benodigdheden:

2 sjalotten
½ bosje bieslook
125 gram roomboter
100 gram bloem
1 dl witte wijn
1 pot visfond van 350 ml
50 ml water
1 vis bouillonblokje
250 gr Hollandse garnalen
4 eiwitten
Bloem
Panko panneermeel
Olie om te frituren.

Bereiden:

Snipper de sjalotten heel fijn en snij de bieslook fijn.
fruit de sjalotten in de roomboter, voeg dan al roerend alle bloem toe.
Blijf roeren totdat de bloem gaar is.
Verkruimel het blokje visbouillon in de fond en voeg 50 ml water toe en de witte wijn.
Als de bloem gaar is blus het dan af met de wijn/fond.
Blijf roeren ,er ontstaat een mooie gladde ragout en laat het ong 10 minuutjes zachtjes koken.
Regelmatig roeren.

Haal de pan van het vuur, voeg de garnalen en de bieslook toe.
Schenk de ragout dan uit op een koude omgespoelde grote ovenschaal, strijk glad en laat het minstens 2 uur lang opstijven in de koelkast.
Vorm van de stevige ragout, met bebloemde handen, kroketjes van ong 2 bij 5 cm.
Je haalt ongeveer 12 tot 15 kroketjes uit 1 recept.
Klop de eiwitten een beetje stijf.

Pak 3 bakjes, doe in 1 wat bloem, in 1 de eiwitten, in 1 de panko-panneermeel.
Haal de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door de eiwit en tenslotte door de panneermeel.

Verhit de olie tot 180 graden en frituur de kroketjes gaar.
Het is echt veel makkelijker als je denkt!!!
Kan niet mislukken!
Dit is heerlijk met een cocktailsausje.
Eetsmakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments